”Tillväxtjägare gör bäst i att teckna”.

ANNONS

aktieinvest-sponsorbanner

Det skriver Privata Affärer, som hissar Lyko Group i analysen. Bolaget säljer produkter inom hårvård och skönhet via webben och i 40 fysiska butiker i Sverige och Norge, framgår det.

”Lykos finansiella mål på lång sikt är att försäljningen ska växa med 15-20 procent per år och att rörelsemarginalen före avskrivningar ska vara 10 procent. I expansionsplanerna ingår nya fysiska butiker. Butikskedjan har växt snabbt de senaste åren, bland annat tack vare ett förvärv. Onlinehandelsdelens genomsnittliga tillväxt är ännu snabbare med 42 procent om året under 2012-2016”, skriver Privata Affärer, som även konstaterar att bolagets nettoförsäljning ökade med 17 procent under januari till september till 528 miljoner kronor.

Nästa år räknar tidningen med att marginalen efter finansnetto blir ännu bättre och räknat på teckningskursen – som är 50 kronor i nyemissionen – blir börsvärdet enligt artikeln 766 miljoner kronor.

”Om vi räknar med ett resultatlyft så nettovinsten blir över 30 miljoner kr hamnar p/e-talet under 25”, heter det i analysen, liksom att det är ”överkomligt” om bolagets snabba tillväxt står sig.

ANNONS
ANNONS

Men oberoende av det anser tidningen att Lyko Groups aktie är attraktiv, ”en tillväxtaktie” – dock inget för försiktiga placerare utan snarare för riskvilliga aktiespekulanter.

Det bör nämnas att bolaget får ett kapitaltillskott på 223 miljoner kronor i nyemissionen, men där försvinner 20 miljoner kronor i emissionskostnader. Kapitaltillskottet går enligt PA till att betala av på en skuld på 215 miljoner kronor.

Läs mer från PS Sparande nedan:

Åtta gånger pengarna med smart strategi [Aktieinvest Fonder] >

Spartips till alla 70-, 80- och 90-talister [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

”Inga varningsflaggor” i lovande aktiedebut [DagensPS.se] >

Tung myndighet larmar: Maximal risk för börsras [DagensPS.se] >

Bråttom att byta PPM-fonder [DagensPS.se] >