Affärsvärlden rekommenderar köp av norska Tomra, BTS och norska Arcus samt säljråd för KappAhl i den senaste utgåvan av tidningen.

Klädkedjan KappAhl har efter ett starkt räkenskapsår inlett det innevarande klart svagare. Tyvärr är det en trend som riskerar att bestå. Affärsvärlden ser mer risker än möjligheter i KappAhl och sänker rekommendationen ett snäpp från vänta till sälj.

Norska återvinningsföretaget Tomra kan se tillbaka på ett starkt fjolår. I år ser det ut som att framgångarna kan hålla i sig. Även om aktien handlas till p/e-tal för 25 i år och nästa år på 23, så talar det mesta för att aktien står högre om ett år än i dag, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd och sätter den nya riktkursen till 159 norska kronor.

Konsult- och utbildningsbolaget BTS är fortfarande lite av en doldis på Stockholmsbörsen, men historiken imponerar. BTS är ett stabilt tillväxtbolag med relativt ­modest värdering. Bolagets ökade fokus på förvärv bör ge stöd åt en fortsatt hög vinsttillväxt under de närmaste åren. Affärsvärlden ger köpråd och sätter riktkursen till 120 kronor om ett år.

ANNONS
ANNONS

Norska vin- och spritbolaget är efter ett sömnigt första år på Oslobörsen är Arcus ännu oupptäckt av de flesta. Bolagets defensiva vin- och spritkassaflöden har dock tiden på sin sida. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien och sätter en ny riktkurs på 65 norska kronor på ett års sikt.