Du kan spara hundralappar eller till och med tusenlappar genom att se över dina abonnemang, rapporterar CNBC. Så här gör du. 

ANNONS

Så många som 90 procent av konsumenterna i en undersökning av konsultbolaget West Monroe i USA underskattar hur mycket pengar de lägger på olika prenumerationstjänster. Många med hundratals dollar, alltså tusentals kronor, skriver CNBC.

Sajten tipsar om att spara pengar genom att göra en granskning av dina abonnemang – för det börjar ju bli ganska många i den så kallade abonnemangsekonomin med telefoner, appar, streamingstjänster för film och tv, prenumerationer på mediasajter, matkassar och all möjlig mjukvara.

Ladda ner och granska kontoutdrag

Undersökningen CNBC citerar gäller visserligen USA där marknaden uppgår till 650 miljoner dollar årligen och förväntas uppnå 1,5 miljarder dollar 2025 enligt Washington Post, men även i Sverige är abonnemang av lite allt möjligt en stor och växande affärsmodell.

Stegen för att göra en granskning av dina abonnemang är enkla: Gå in på dina bankers hemsidor och ladda ner kontoutdragen för den senaste månaden. Läs igenom dem och identifiera löpande abonnemang som förnyas varje månad och hur mycket de kostar och notera det i ett dokument. Gör detta med alla kort du har.

Kom ihåg abonnemang på årsbasis

Vill du vara extra noggrann kan göra processen för det senaste året – då identifierar du också abonnemang som betalas på årsbasis.

ANNONS
ANNONS

När du sammanställt dina abonnemang och dina kostnader kan du gå igenom dem och bestämma vilka som är nödvändiga att ha kvar och vilka som borde avslutas för att spara in pengarna. CNBC rekommenderar att göra detta minst en gång om året för att kostnaderna inte ska springa iväg.

Läs även: Ny nyhetstjänst utmanar ”zombie-abonnemang” [Dagens PS]