En sexbarnspappa har blivit vräkt från sin lägenhet. Ärendet sticker ut då hyresvärdens uppdrag är att jobba vräkningsförebyggande och undvika hemlöshet. Det skriver Hem & Hyra. 

annons
annons

Sexbarnspappan har bott i femrummaren sedan 12 år tillbaka. Fyra av barnen är minderåriga och pappan har varit ensamstående sedan en tid. Han och barnen måste flytta från lägenheten enligt ett beslut från hyresnämnden tidigare i år. Hovrätten kom fram till samma sak.

Anledningen är en hyresskuld på 40 664 kronor och ärendet är enkelt i en juridisk mening. Den viktigaste förpliktelsen en hyresgäst har är att betala hyrorna. Men ärendet sticker ändå ut. Det är varken ett kommunalt eller ett privat bostadsbolag som är hyresvärd. Utan det är Göteborgs kommuns fastighetsnämnd vars uppdrag är att jobba vräkningsförebyggande och att undvika hemlöshet.

Sexbarnspappan har bott i lägenheten länge och de är först på senare år som det slarvats med hyrorna. Det beror på att pappan legat i skilsmässa och fått problem med sitt försörjningsstöd enligt handlingarna från hyresnämnden.

Under 2019 betalades hyrorna konsekvent sent och hyrorna fram till juni 2020 är obetalda. Sexbarnspappan har hävdat att han nu har möjlighet att betala av skulden med en halv månadshyra varje månad, vilket inte har varit tillräckligt.

Läs hela artikeln här.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Skandal i bostadskö – 58 polisanmälda [Dagens PS]