Han dömdes till fängelse för grovt bedrägeri i januari och letar nu investerare till en satsning på AI-genererade webbtidningar.

ANNONS

42 fall av grovt bedrägeri i samband med startupbolaget Plipp, gjorde att entreprenören nyligen dömdes i tingsrätten till två års fängelse, men det hindrar honom inte från att nu locka investerare till ett nytt projekt, rapporterar Realtid.

Entreprenören har överklagat domen till hovrätten där rättegången väntas ske i september.

Den nya generationens media

Nu satsar han på webbtidningar som genereras med artificiell intelligens, AI, under namnet AI News, tidningarna ska handla om allt från juridik, börs, eget företag och resor.

På webbplatsen Spännande business AI News står det att AI News är den nya generationens media och att verksamheten är en storsatsning i startupfas.

Det står också att affärsidén är att driva digitala onlinetidningar som är fullt integrerade med social media.

ANNONS
ANNONS

Tio tidningar ska bli hundra

”Det är i nuläget 10 tidningar i drift, varav 4 är publika, men inte slutlig färdig produkt, så de är i demoläge. Tidningarna integreras fullt ut med social media”, står det på webbplatsen.

”Målsättningen är att inom närmaste 12 månaderna starta ca 100-talet tidningar, varav ca 50 Svenska och ca 50 Internationella och nå en besöksstatistik i Internationell toppklass”, står det vidare på webbplatsen.

Enligt uppgifterna på webbplatsen har AI News för närvarande cirka 100 delägare.

Annonser, klick och betalartiklar

Realtid skriver att detaljerna för hur pengar ska tjänas på AI News beskrivs i en promemoria till delägare i entreprenörens riskkapitalfond.

Annonsintäkter beräknas uppgå till mellan 10 000 och 100 000 kronor per månad och tidning, därutöver beräknas intäkter på 50 öre till 10 kronor komma från klick och betalartiklar.

Realtid skriver att AI News, enligt promemorian, även överväger att driva tidningar på uppdrag av andra.

ANNONS
ANNONS

I promemorian beskrivs de personer som betecknas som grundare: ”Alla är fd elever från Lundsbergs Skola ålder 20-23 år och välkända familjer”, enligt Realtid.

Entreprenören säljer aktier i bolaget till olika pris till delägare i hans riskkapitalfond, medlemmar i gruppen Affärsmöjligheter och insikt och storinvesterare, något som finansveteranen Claes Hemberg varnar för.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: ”De pratar om AI utan att riktigt verka veta vad det är” [Dagens PS]