Intresset för artificiell intelligens är just nu omåttligt och den nya tekniken utforskas för att kunna utnyttjas maximalt, samtidigt säljs allt möjligt in som AI.

ANNONS

Leverantörer vill sälja AI-produkter, men det är viktigt att ha koll på vad som verkligen är AI och vad som inte är det, det rapporterar CIO.

Verkar inte veta vad AI är

Charlotte Svensson, CIO på SAS, menar att många handskas lite vårdslöst med ordet och talar om AI utan att de riktigt verka veta vad det är.

Säljtrycket har ökat enormt och hon konstaterar att allt, från klassisk och avancerad dataanalys till robotik och maskininlärning kallas för AI.

”De allra flesta företag har redan en struktur för analytics och maskininlärning, vi är redan där så det tillför inte så mycket”, säger hon till CIO.

Hon berättar att hon inte trodde att det kunde bli mer, men det kunde det.

”Det är säljsamtal, workshops, en del bokar möten rätt in i kalendern, det är events och alla har med något med AI. Och så spelar de på ’fear of missing out'”, säger hon till CIO.

Konstigt att de vänder sig till CIO:s

Hon tycker att det är konstigt att leverantörer så ofta siktar in sig på CIO:s i stället för att vända sig till dem som faktiskt arbetar med AI.

ANNONS
ANNONS

Emil Dahlin, CIO på Bravida har också märkt av ett ökat säljtryck och att AI används för nästan alla produkter, även han ställer sig frågande till strategin att vända sig till CIO:s.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Chomsky och Spielberg ogillar själlös plagierande AI [Dagens PS]