Jobbar nu på enad front för att stoppa skojarna.

ANNONS

Dina Pengar i Expressen berättar att storbankerna Swedbank, SEB och Nordea mobiliserar tillsammans med polisen för att stoppa id-bedragarnas framfart.

Bankerna kör nu en informationskampanj om bank-id-bedrägerier för att varna sina kunder.

”Vi har gått ut brett för att varna kunderna och i april driftsatte vi en ny och tydligare signeringstext i Mobilt bank-ID-appen – en av flera åtgärder. Att bedrägerierna fortsätter är något vi ser mycket allvarligt på. Genom det fördjupade samarbetet med polisen och andra banker kan vi öka medvetenheten ytterligare”, säger bland andra Anna Storåkers, Sverigechef för Nordea, i ett uttalande som refereras av tidningen.

Utöver bankernas informationskampanj, som dels publiceras på deras hemsidor, dels i sociala kanaler, har Polisens nationella bedrägericenter producerat en varningsfilm som exponeras på bland annat Facebook och Youtube.

ANNONS
ANNONS

”Det totala antalet anmälda bedrägeribrott har fördubblats på några år och ligger i dag på över 200 000 per år. Alla myndigheter och organisationer drabbas. Även bankerna är utsatta, även om det är en liten del av det”, säger Jan Olsson, nationell expert vid Polisens nationella bedrägericenter, i ett pressmeddelande.