Det var på tisdagen som Pensionsmyndigheten valde att stoppa de två fonderna Zensum Tillväxt och Zensum Trygg. Anledningen är att Zensums säljare ska ha fifflat med spararnas pengar på ett enligt myndigheten olagligt sätt.

ANNONS

”Vi har sett att ett stort antal fondbyten till Zensums fonder gjorts av säljare och inte av spararna. Säljarna har förmått spararna att lämna ut sina mobila bank-id:n och har på så sätt kunnat logga in som spararen hos Pensionsmyndigheten och begära fondbyten, säger Rasmus Bjälkeson, tf chef för Pensionsmyndighetens fondenhet, till Privata Affärer.

Att Zensums anställda faktiskt har genomfört fondbyten via kundernas bank-id:n är inget vd Pontus Reuterswärd förnekar. Dock menar han att tillvägagångssättet tidigare godkänts av Pensionsmyndigheten. Rasmus Bjälkeson hävdar dock motsatsen: att man till och med gått ut och varnat kunder för metoden under de senaste året.

”Jag tror inte någon som följt debatten kunnat missförstå vår inställning.”

Pensionsmyndigheten har efter ett skriftligt löfte från Zensum hävt stoppet i de båda fonderna. Dock kommer man fortsätta utreda ärendet.

LÄS VIDARE: Premiepensionsbolag i blåsväder – Zensum stoppades av Pensionsmyndigheten [Privata Affärer] »

ANNONS
ANNONS

Eller via Facebook!