I fjol slutade var tredje medarbetare.

ANNONS

Det skriver Dagens Industri och enligt tidningen är det ännu större turbulens på avdelningen som ansvarar för bankfrågor.

”Där är drygt 60 procent av all personal nyanställd sedan 2015”, framgår det i artikeln där facket uttrycker oro över strömhoppen från finansdepartementet, där finansminister Magdalena Andersson (S) ytterst är chef.

”Om en organisation har en hög personalomsättning så innebär det fler medarbetare som är nya och under inlärning, så det är klart att det påverkar arbetet”, säger Liso Norrman, vice ordförande för den lokala Saco-klubben på finansdepartementet, till Di.

Trots personalflykten har finansdepartementet inte velat höja lönerna.

Men facket anser att lönerna måste höjas, bland annat för att kompetensen inte ska försvinna till företag med mer attraktiva löner.

”Vi tycker att verksamheten har behov av att man bättre måste kunna matcha lönerna på finansmarknadsavdelningen med de i den privata sektorn”, säger Liso Norrman till Dagens Industri, som tidigare berättat att personalomsättningen är stor även på Finansinspektionen, FI.

ANNONS
ANNONS

Där har personalomsättningen ökat från 11 procent under 2013 till drygt 21 procent under 2016, vilket betyder att var femte anställd slutade i fjol.

Även på FI finns en stark ovilja att höja personalens löner.