Småföretagare samlade in drygt 1,1 miljoner kronor av sina följare på TikTok så att 82-åringen kunde sluta jobba och gå i pension.

ANNONS

”Wow” utbrast 82-årige USA-veteranen Butch Marion när han fick checken på 108 682 dollar, drygt 1,1 miljoner kronor, i sin hand förra veckan.

Det berättar brittiska BCC och förklarar att en good will-handling av generösa givare gjorde det möjligt för den åldrige änkligen och Walmart-kassören från Cumberland, Maryland, USA, att äntligen gå i pension.

Småföretagaren Rory McCarty förverkligade 82-åringens dröm genom att starta en insamling på TikTok, där McCarty uppges ha omkring 300 000 följare.

Han publicerade en video på sig själv och 82-åringen på TikTok som enligt BBC har visats över tre miljoner gånger.

Blev illa berörd av att se 82-åringen jobba – blev startskottet till TikTok-insamlingen

I sitt GoFundMe-inlägg som blev startskottet på insamlingskampanjen förklarade McCarty att han ville hjälpa den amerikanska marinveteranen så att han får möjlighet att ”göra de saker han skulle älska att göra”.

”Jag häpnade när jag såg den här lilla äldre mannen fortfarande harva. Arbeta åtta till nio timmars skift”, sa McCarty, enligt BBC.

Sedan gick det som det gick. Förra veckan gjorde Butch sin sista dag på jobbet på Walmart-varuhuset och lokal press bevakade när den nyblivne pensionären kom till parkeringen, omgiven av ballonger och applåder från nära och kära.

”Herren har välsignat mig”, sa 82-åringen och tackade alla vänligt sinnade givare på TikTok.

ANNONS
ANNONS

Han tänker använda en del av pensionspengarna som han fått i gåva till en Floridaresa för att hälsa på sina barn och barn.

Han har också en fått en ny vän för evigt: småföretagaren: Rory McCarty.

Läs mer: Majoriteten jobbar inte längre ihop till sin pension [Dagens PS]