Klockorna uppges vara äkta och värda 1,4 miljoner kronor.

Dina Pengar i Expressen berättar nu på torsdagsmorgonen att den utpekade huvudmannen i Falcon Funds-härvan, Max Serwin, tog till flykten med sina lyxklockor men att klockorna nu har beslagtagits av Kronofogden.

Klockorna som enligt artikeln är värda 1,4 miljoner kronor upptäcktes när den misstänkte fondskojaren försökte fly över den ungersk-ukrainska gränsen.

”Efter kontroll kan konstateras att samtliga tre klockor är äkta”, säger kronokommissarie Liselotte Pettersson till tidningen.

Max Serwin är samma person som Emil Amir Ingmanson, men bytte namn då han var internationellt efterlyst.  Han sitter i dag inlåst på Kronobergshäktet i Stockholm. Det har han gjort i en månad. Han anklagas för sju fall av grova bedrägerier, grovt penningtvättsbrott och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman i den uppmärksammade pensionshärvan kring Falcon Funds.

Drygt 2 miljarder kronor försvann för pensionsspararna i härvan och 800 miljoner kronor saknas fortfarande, vilket fått Kronofogden att besluta om kvarstad.

ANNONS
ANNONS

Klockfyndet som nu gjorts betecknas som framgångsrikt i jakten på pengarna.

Den ungerska polisen uppges även ha gjort andra värdefulla fynd när Falcon Fund-toppen greps och som nu ligger hos Kronofogden.

Läs även: Misstankar om 400 miljoner läggs ned [DagensPS.se] >