Ett par får tillbaka miljoninbetalning efter att de velat dra sig ur ett lägenhetsköp i Oscar Properties-bygget Norra Tornen. Bostadsrättsföreningen ska nu betala tillbaka en förskottsbetalning på 1,4 miljoner.

Det är bostadsrättsföreningen Helix i Norra Tornen som förra veckan förlorade en dom i Stockholms tingsrätt. Paret får tillbaka miljonbelopp efter att ha vunnit domen. Det rapporterar Fastighetsnytt som bland annat Di skrivit om.

I maj 2017 gjorde paret en förskottsbetalning för att senare kunna köpa lägenhet i Norra Tornen i Vasastan. Projektet försenades dock och paret ville dra sig ur och få pengarna tillbaka. Men enligt Fastighetsnytt fick paret inget gehör för kraven och gick till domstol i början av sommaren.

Bostadsrättsföreningen Helix som var motpart i frågan svarade inte på stämningsansökan så målet avgjordes genom en tredskodom, där ena parten inte är närvarande.

ANNONS
ANNONS

Varje sig styrelsen i Helix eller Oscar Properties säger sig dock hört talas om domen när Fastighetsnytt talade med dem. En tredskodom kan inte överklagas men den förlorande parten kan ansöka om att målet ska tas upp igen, en så kallad återvinning. Det måste ske inom en månad efter att domen avkunnats.

Oscar Properties har nu meddelat via sin advokat att de begärt återvinning, skriver Fastighetsnytt.

Läs mer här.

Läs även: Nu stoppar domstolen hans lyxprojekt [Dagens PS]