Di.se skriver med hänvisning till Valuegard att bostadsrättspriserna fortsätter stiga, visserligen inte lika snabbt som tidigare men snabbare än för villor.

ANNONS

Enligt artikeln ligger prisuppgången på bostadsrätter på 1,5 procent i september. Under samma månad steg villapriserna med blygsamma 0,3 procent.

Sett till tre månader har priserna på bostadsrätter gått upp 5,7 procent och endast 1,8 procent på villamarknaden.

Amorteringskravet infördes 1 juni och enligt Valueguard, som Di refererar till, gick bostadsrättspriserna i Stockholm upp 1,6 procent i september och över ett år är prisuppgången 3,1 procent.

Även i Göteborg stiger bostadspriserna, både på villor och bostadsrätter. Kurvan ser ungefär ut som i Stockholm medan Malmö uppges ha en rejält starkare prisutveckling på bostadsrätter än på villor.

”På många håll utanför storstäderna rullar det på väldigt bra med stabila priser”, säger Peter Yllmark, vd på mäklarföretaget Era, i artikeln.

Även Svensk Mäklarstatistik, som också presenterar färska siffror över bostadspriserna, konstaterar att prisutvecklingen är fortsatt positiv för bostadsrätter och villor, om än inte lika positiv som hos Valueguard.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”Bopriserna fortsätter att öka” [Di.se] ›

LÄS ÄVEN: ”Bostadsmarknaden lättar på bromsen” [TT / Corren] ›