Dagens PS

Nu shoppar fondspararna loss igen

aktiefonder
Svenska fondsparare köpte aktiefonder för drygt 15 miljarder i januari. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och i ett annat börssammanhang. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 11 maj 2020Publicerad: 11 maj 2020

Totalt uppgick nettoinflödet i april till 17,7 miljarder kronor. Fondbolagens förening har på morgonen släppt ny statistik som visar att fondspararna är i köptagen igen. Särskilt i aktiefonder gjordes stora insättningar (plus 29,4 miljarder kronor).

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Störst var nettoinflödet i branschfonder följt av globalfonder och Sverigefonder medan räntefonder noterade nettouttag.

Så mycket ökade fondförmögenheten

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 336 miljarder kronor och uppgick vid utgången av april till 4 607 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

“I takt med att världen ställer om till nästa steg i pandemibekämpningen har svenska fondsparare köpt på sig aktiefonder. Spararna hittade under april tillbaka till de fondtyper man sålde i mars. Poängen med att månadsspara har aldrig varit tydligare: kontinuerliga köp varje månad sprider automatiskt risken över tid”, säger Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening, i en kommentar.

I mars plockade fondspararna ut rekordhöga 98,3 miljarder kronor i spåren av coronakrisen, det största uttaget någonsin under en enkild månad.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS