Oscar Properties har nått fram till en förlikning med de boende i bostadsrättsföreningen Innovationen, en del av Norra Tornen. Bolaget får betala en ersättning på 33 miljoner efter att stora problem uppdagats med fastigheterna i Vasastan.

ANNONS

Efter att de höga byggnaderna Norra Tornen stod färdigbyggda i Stockholm, med sammantaget 320 lägenheter, började köparna få problem med sina lägenheter. Fel har uppdagats på avloppsstammar, dagvatten, värmerör och hissar, bland annat.

Då de boende har fått problem, bland annat med att avloppsvatten tränger in, har flera av dem fått bo på hotell, enligt Expressen.

Norra Tornen kräver 20-tal insatser

Föreningen som äger fastigheten har omkring 20 projekt på gång för att åtgärda felen. Tvisten om vem som ska ta kostnaden för kaoset har dragit ut på tiden. Man har varit oense om huruvida byggaren Oscar Properties, försäkringsbolaget Trygg Hansa eller bostadsrättsföreningen ska ta kostnaden.

Nu har man nått fram till förlikning och en nota på 33 miljoner för Oscar Properties.

Dagens Industri skriver att  Oscar Properties hade ett rörelseresultat på 56 miljoner kronor och ett kassaflöde från den löpande verksamheten på minus 62 Mkr under årets första kvartal. Bolagets börsvärde är drygt 1,3 miljarder.

Läs också:

Par får tillbaka miljoninbetalning från brf [Dagens PS]
Rapportsmäll för Oscar Engelberts bolag [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Annons: Mer fakta i samarbete med Ratsit.se

Ratsit: Oscar Engelbert har 226 st bolagsengagemang

Bolagsfakta: Oscar Properties Holding AB

Oscar Properties
Oscar Properties Holding AB:s omsättning. (Foto: Bolagsfakta)