Rivstartar på börsen med uppgång på 92 procent.

ANNONS

Det går bra för kriminologiprofessorns aktie, som han nyss tankat.

DagensPs berättade för ett par dagar sedan, med hänvisning till Di, att tv-kändisen och författaren hittat en ny börsfavorit i allergitestbolaget Senzagen.

GW har köpt 7,5 procent av aktierna i bolaget. Och nu har alltså pappret, som precis i dag gjort entré på Firsth North, raketfart i inledningen av handeln, rapporterar Di Börsmorgon.

Aktien har stuckit i väg upp med 92 procent efter tio minuters handel, från teckningskursen 19,40 kronor.

”Vi är väldigt glada över att notera oss på Nasdaq First North och vi är stolta över den support vi fått från investerare som har litat på oss och följer med på vår resa som ett noterat bolag. Noteringen och tillskottet av kapital accelererar vår utveckling av Senzagen till att erbjuda den nya globala industristandarden av djurfria tester till samhället”, säger Senzagens vd Anki Malmborg Hager i ett pressmeddelande.

I övrigt är Stockholmsbörsen på plus i starten. Det breda OMXSPI-indexet ökade direkt med 0,2 procent medan storbolagsindexet OMXS30 klättrade 0,3 procent, rapporterar Di Börsmorgon.

Dagens vinnare tycks olje- och gassektorn vara efter onsdagens prisuppgång på olja. Lundin Petroleum gör ett ryck och står på plus med 0,5 procent.

Andra vinnare är Volvo (+ 0,9 procent), Autoliv och Billerudkorsnäs, som båda stiger med 0,7 procent.

Sämre går det för det redan hårt ansatta biometribolaget Fingerprint Cards, som efter gårdagens rekyl faller med 5,3 procent i börsstarten. Di Börsmorgon konstaterar att aktien nästan tappat 33 procent bara under den senaste veckan.

ANNONS
ANNONS

Även Lundin Mining och Boliden backar med 1,2 procent vardera, framgår det.

1,2 procent ned är också telekomjätten Ericsson.

I USA stängde Wall Street oförändrat på onsdagskvällen, svensk tid, och även på Asiens börser är utvecklingen försiktig nu under torsdagsmorgonen.