Svenska myndigheter skickar årligen delegationer till Almedalsveckan och det är skattebetalarna som står för notan. I år hamnade den totala kostnaden på över 4 miljoner kronor där Försvarsmakten och Stockholms universitet stod för den största kostnaden med 1 miljoner kronor vardera, uppger Dagens Industri.

ANNONS

Christian Ekström, vd för den obundna organisationen Skattebetalarna, tycker inte generellt att satsningarna är slöseri med skattemedel men är kritisk mot de höga beloppen och att personalkostnader oftast inte ingår i beräkningarna.

”Det blir naturligtvis väldigt mycket om man skickar dit 25 personer, och på det all förberedelsetid som man kunde ha lagt på annat”, säger Christian Ekström till Di.

En myndighet som dock dragit åt svångremmen rejält är Försäkringskassan som i år hade en budget på 26.500 kronor vilket kan jämföras med fjolårets 733.000 kronor.

ANNONS
ANNONS

”Man hade svårt att se effekten av att vi satsade så mycket och ledningen valde därför att backa tillbaka”, förklarar presschefen Helena Esscher för tidningen.