Tvillingarna och miljardärerna Barclay, Frederick och David, slogs på en yacht om pengar och inbördes makt, avslöjar Fredericks exfru i skilsmässotvist om 100 miljoner pund.

ANNONS

De två superrika och hemlighetsfulla tvillingarna David och Frederick Barclay har försökt leva ett tillbakadraget och anonymt liv.

Den ambitionen sprack ganska rejält när domstolsförhandlingarna kring Fredericks skilsmässa från exfrun Hiroko Barclay startade i London.

Där berättade exfrun bland annat om hur bröderna – Frederick i dag 87 år, David avled förra året – bråkade på en lyxyacht om kontrollen över sitt brittiska affärsimperium.

”De slog varandra”, hävdade Hiroko Barclay.

Vill se honom i fängelse

Hon vill nu se sin exmake, 87-årige Frederick, i fängelse om han inte betala de 100 miljoner pund hon ska ha efter skilsmässan, rapporterar Bloomberg.

”Frederick säger att han inte kan betala. Han säger att han inte har några pengar. Jag tror inte på honom. Det är inte så att han inte kan betala, utan att han inte vill betala”, hävdade Hiroko Barclay.

Förra året gav en domare Frederick tre månader för att betala hälften av det belopp hans exfru ska ha efter skilsmässan.

Barclay hävdar att han inte har pengar så att han kan göra det men riskerar då i stället fängelse.

Vill men kan inte betala?

Exfruns advokat hänvisar i det avseendet till att Frederik Barclay är förmånstagare i en fond som hanterar 545 miljoner pund.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt säger Frederick Barclays advokat att hans klient är ”mycket motiverad” att betala på grund av ”sin stora rädsla för fängelse”.

Frederick Barclay, som överlät makten över sin del av familjens affärer till sin brors sida av släkten men sedan kallat det ”sitt största misstag någonsin”, har varit indragen i flera rättsliga bråk och en förlikning med sina syskonbarn efter att de avlyssnat hans samtal på Ritz i London, ett hotell familjen tidigare ägde.

Läs även: Barclays uppmanar investerare till försiktighet 2022 [Dagens PS]