Medieprofil jagas för skatteskuld på 17 Mkr

Uppdaterad: 01 juni 2017Publicerad: 01 juni 2017
Kronofogden
Kronofogden förvaltar åtminstone 73 bitcoins som en person ägde när han dömdes till fängelse för en knarksajt. Foto: TT

Dina Pengar i Expressen berättar att Metros storägare Christen Ager-Hanssen har en skatteskuld på över 17 miljoner kronor som går tillbaka till 2003 och 2004 och att personal från kronofogdemyndigheten på onsdagen försökte komma in på tidningen Metro för att göra ett nytt utmätningsförsök.

ANNONS
ANNONS

Enligt artikeln har norrmannen Christen Ager-Hanssen en fordran på 3 miljoner kronor på finansmannen Mats Qviberg, som först klev in som delägare i Metro men som sedan raskt hoppade av efter mediedrevet som drog igång sedan han ställt upp i en kontroversiell intervju för den utpekade högerpopulistiska tidningen Nyheter Idag.

Katja Pernehagen, kronoinspektör för enheten för specialverkställighet hos Kronofogden, uppger för Svenska Dagbladet att de fått uppgift om den obetalda fakturan till norrmannen av Mats Qviberg personligen. Myndigheten stoppar nu Mats Qviberg från att betala beloppet, som är på exakt 3 miljoner kronor, till Christen Ager-Hanssen.

“Ni får inte betala ut utmätt egendom till annan än Kronofogdemyndigheten eller den som myndigheten anvisar”, skriver myndigheten till Qviberg, berättar Dina Pengar.

Enligt tidningen har fogden gjort flera försök utan framgång att nå Metros storägare Christen Ager-Hanssen, som själv hävdar att han inte fått några kallelser.

MISSA INTE: Qvibergs tid på Metro slut  >

LÄS ÄVEN: Sundström “hotad” av Qvibergs kumpan  >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.