Dagens PS

Lurades i skuldfälla: ”Folk på ruinens brant”

En 29-årig affärsman misstänks ha lurat hundratals svenskar en investeringsbluff. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanahang. (Foto: TT / Montage)
En 29-årig affärsman misstänks ha lurat hundratals svenskar en investeringsbluff. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanahang. (Foto: TT / Montage)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 20 nov. 2017Publicerad: 20 nov. 2017

29-årig affärsman tros ha lurat hundratals svenskar i omfattande investeringsbluff. ”Det finns de som har blivit vräkta.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT Nyheter rapporterar om vad som beskrivs som ett sofistikerat investeringsbedrägeri som drabbat ett hundratals svenskar. En 29-åring har pekats ut som hjärnan i bluffen som lämnat svenskar över hela landet, många barnfamiljer, i en mardrömsliknande tillvaro i skulder, uppger kanalen.

Upplägget har varit lika enkelt som attraktivt: affärsmannen arrangerade lån utan säkerhet – ofta blancolån – som sedan påstods investeras i 29-åringens bolag. Spekulanterna lovades hela lånet tillbaka inom fyra månader med en bonus på 50.000 kronor.

Men några pengar kom aldrig och kvar sitter de drabbade med stora skulder till höga räntor.

SVT har pratat med flera som vittnar om ödesdigra konsekvenser av deras investeringar. Många har också fått vänner och bekanta att hoppa på i hopp om snabba pengar.

”Folk står på ruinens brant. Det finns de som har blivit vräkta och där kronofogden har tagit deras bil /…/ Jag mår dåligt. Framför allt för att jag har dragit med vänner in i en sådan här situation. Det är där ångesten kommer”, säger en av de drabbade som påstår sig blivit dödshotad av 29-åringen efter att han konfronterat honom.

Enligt SVT fanns det 46 målsägande mot den misstänkte mannen, som nekar till brott, när han häktades i sin frånvaro i november.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS