Tar täten som kursrusare i börsöppningen.

ANNONS

Eltel är torsdagsmorgonens vinnare på Stockholmsbörsen. Direkt i starten klättrar kursen 7 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Innan öppningen spådde Di:s Ulf Petersson att Eltels aktie kunde få bra fart i dag.

”Eltels friska del ser ut att gå ganska bra så idag kan det blir lite av ett lättnadsrally för de hård prövade aktieägarna.”

”För den riskvillige kan det vara lite bottenkänning i Eltel. Aktien kan vara ett bra spekulativt köp, med tanke på att rapporten är stark i de delas som är friska”, sade han.

Intrum stiger också i börsstarten, kursen är upp med 3 procent på nyheten om att bolaget säljer verksamheter för 6,8 miljarder kr – trots att ”beskedet var väntat och är i linje med EU-kommissionens krav i samband med fusionen Lindroff-Intrum Justitia”, konstaterar DiTV, som konstaterar att Stockhomsbörsens breda index OMXSPI handlas i sidled.

I Börsmorgon har mycket fokus legat på Teslas klena rapport.

ANNONS
ANNONS

”Tesla visar en jätteförlust, omsättningen ökar men inte i den takt man skulle vilja. Jag är inte särskilt optimistisk om aktien. Varumärket är starkt och elbilsmarknaden kommer att öka stort kommande år. Frågan är om andra biltillverkare kommer i kapp”, säger Di:s Ulf Petersson om Teslas rapportsläpp.

Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat under morgonen att Tokyobörsen utmärker sig i Asien med en uppgång medan övriga index i Asien sjunkit.