När konjunkturen vänder och hårdare tider väntar kan det vara läge att hålla hårdare i slantarna. Här är de populäraste sätten att spara pengar.

ANNONS

Enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Fastighetsbyrån finns det flera knep för att banta månadsbudgeten, skriver Dagens Industri. Undersökningen omfattade 1.100 personer, och 45 procent av de som deltog tror på en viss försämring av konjunkturen.

Det populäraste alternativet för att spara pengar är att minska antalet restaurangbesök – hälften av de som svarade på undersökningen skulle ta till det här knepet först om de tvingades dra ner på utgifterna. På andra plats kommer fest och nöje, där 37 procent svarade att de skulle gå ut mer sällan. På tredje plats hamnar semesterresor, och därefter var det kläder och skor samt möbler som låg högst upp på listan, enligt artikeln.

16 procent av deltagarna såg hög ränta som det största hotet mot deras privatekonomi under 2019. Trots de relativt pessimistiska svaren på enkäten såg nästan var femte deltagare inte några hot alls mot ekonomin, enligt Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS