En kvinna i Michigan, USA, upptäckte en lottovinst på 27 miljoner när hon tittade igenom sina spam-mejl, rapporterar flera medier, däribland BBC.

ANNONS

Till att börja med: Det är absolut inte att rekommendera att klicka på länkar i din spam-mejl om att du vunnit storvinsten i lotterier, har en avlägsen släkting som du får ärva av, en prins i Nigeria som behöver hjälp att flytta miljoner, hemliga bitcointrick eller dylikt.

Men som det heter i Triss-reklamen – plötsligt händer det.

Lotten kostade två dollar

Laura Spears, 55, från Michigan, USA, köpte en lott i det statliga Mega Millions-lotteriet på nätet när hon såg att jackpotten hade klättrat till hundratals miljoner. Lotterna säljs för två dollar per lott i 45 amerikanska stater.

”Några dagar senare letade jag efter ett saknat e-postmeddelande från någon, så jag kollade i skräppostmappen i mitt e-postkonto. Det var då jag såg ett mejl från lotteriet om att jag hade vunnit ett pris”, berättade hon för anställda på lotteriet, rapporterar BBC.

”Jag kunde inte tro vad jag läste, så jag loggade in på mitt lotterikonto för att bekräfta meddelandet i mejlet”. Hon beskriver det som ”chockerande”.

Lottovinst på 1,6 miljarder 2018

Mycket riktigt – hon hade tagit hem en vinst på tre miljoner dollar, motsvarande 27 miljoner svenska kronor. Hon planerar nu att pensionera sig tidigt, och att hålla bättre koll på sin spam-mejl i framtiden.

”Jag har definitivt lagt till Michigan Lottery till min lista över säkra avsändare ifall jag någonsin skulle ha turen att få ett nytt e-postmeddelande om ett stort pris”, säger hon enligt BBC.

ANNONS
ANNONS

2018 tog en ensam vinnare i South Carolina hem nära 1,6 miljarder dollar i en rekordvinst på Mega Millions, motsvarande runt 14,5 miljarder svenska kronor. Det är den största lottovinsten för en enkel lott någonsin.

Läs även: Strid om Triss i tv trappas upp – skrap i tv anmäls igen [Dagens PS]