Med början i dag börjar skatteåterbäringen betalas ut. Summan är rekordhög – nästan 18,3 miljarder kronor.

ANNONS

Knappt 2,5 miljoner svenskar får i år dela på en rekordstor återbäring, totalt 18 252 027 883 kronor.

Utbetalningarna startar i dag och tre dagar framåt – till på fredag alltså – till alla som anmält bankkonto till Skatteverket.

Senast den 30 mars ska du ha deklarerat digitalt för att få tillbaka skattepengar nu – och förutsatt att du inte gjort några ändringar eller tillägg på den förtryckta blanketten.

Om du glömt att anmäla bankkonto till Skatteverket och vill ha dina pengar snabbt, så går det att justera.

Se upp för bedragare!

”Det går fortfarande att anmäla konto. Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning. Efter att kontot är anmält tar det cirka en vecka att få pengarna utbetalde dit”, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande där hon även varnar för bedragare som försöker tillskansa sig intet ont anande personers skatteåterbäring.

”Var vaksam, logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket efterfrågar aldrig kontouppgifter per telefon, mejl eller sms”, understryker Anna Sjöberg.

Den som väntar på återbäring men gjort ändringar eller tillägg, deklarerat på papper eller efter den 30 mars kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 3 maj.

ANNONS
ANNONS

Drygt 70 000 personer som får tillbaka på skatten i år ser aldrig pengarna. Det kan bero på att de har skulder hos Kronofogden eller att återbäringen är lägre än 100 kronor – då betalas inte beloppet ut automatiskt.

Läs även: Sparandet slår alla tiders rekord [DagensPS.se] »