Smärtsam nedgång för alla aktieägare.

ANNONS

Fingerprint Cards störtdyker i öppningen på Stockholmsbörsen. Kursen är ned med hela 19,47 procent, rapporterar Di Börsmorgon.

Bakgrunden är Fingerprint Cards vinstvarning, som nu under morgonen fått Di:s analytiker att tala om att ett ”blodigt ras” är att vänta på börsen.

Och mycket riktigt faller Fingerprint-aktien alltså som en blytung sten nu på måndagsmorgonen.

”Bolaget är nu nere på minus 20 procent och kostar 27 kronor”, konstaterar Di Börsmorgon efter ungefär fem minuters börshandel.

Fingerprint Cards har spått att intäkterna för tredje kvartalet landar på 800-840 miljoner kronor.

Det är en dubbelt så låg prognos som analytikerna kalkylerat med; de har räknat med att intäkterna ska hamna på drygt 1,5 miljard kronor.

”Som tidigare kommunicerat ger Fingerprints inga prognoser, men väljer att gå ut med denna information eftersom bolaget bedömer att intäktsnivån väsentligt skiljer sig från den förväntansbild som för närvarande finns i marknaden”, skriver biometribolaget i ett pressmeddelande.

På Stockholmsbörsen i övrigt klättrar vårdbolaget Capio (+4,10 procent) på Midcap-listan sedan Di:s Ulf Peterson bland annat utsett Capio till veckans aktie.

ANNONS
ANNONS

Även teknikbolaget Mycronic går starkt. Kursen är upp med 3,40 procent efter tio minuters börshandel. Bakgrunden är att bolaget erhållit en viktig kinesisk stororder vars värde uppges uppgå till mellan 32 och 36 miljoner dollar.

På Stockholmsbörsens storbolagslista stiger fastighetsbolaget Sagax med 1,52 procent – bäst hittills i klassen.

Där till backar telekomoperatören Telia med 1,20 procent  och ”handlas för 37,8 kronor efter att Deutsche Bank sänkt sin rekommendation för bolaget från sälj till behåll. Riktkursen sänks till 33 från 40 kronor”, framgår det.