Nytt år, nya utmaningar? Januari kan vara möjligheternas månad, men också skapa en hel del ångest inför ännu ett år. Här får du företagsledares tips för att mota en hotande ”januaridepp”!

ANNONS

När ett nytt år börjar kan tips om hur man undviker att hamna i ”januaridepp” vara värt mer än guld. Det är lätt att bli överväldigad av tanken på ett helt år med utmaningar, men Fortune har pratat med företagsledare som ger sina bästa råd inför det nya året.

Var tacksam!

Ett ord som ofta kommer upp är ”tacksamhet”. Genom att skriva ned tre saker att vara tacksam för varje morgon kan Georgia Gadsby, medgrundare och vd på Unearth PR ”se glädjen i att leda ett företag igen och vilket privilegium det är att ha den positionen jag har”, skriver Fortune.

Om januarideppen slår till går hon tillbaka och läser det hon skrivit, och får en injektion av positivitet.

”Lagom” är bäst!

Ett annat tips är att ta till sig det svenska ”lagom”, som Fortune kallar ”logom”… Konceptet är däremot klart: inte för mycket, inte för lite.

Det är ett maraton, inte en sprint

”Att försöka få ned antalet sena kvällar vid datorn är avgörande om chefer ska fortsätta att vara friska och balanserade hela året”, säger Ally Fekaiki, vd för Juno. ”Det är ett maraton, inte en sprint”.

Fake it until you make it

Ett annat tips under de mörka månaderna är helt enkelt ”fake it until you make it”. Det gäller för cheferna att ha en positiv attityd även om tiderna är tuffa.

Asher Moses är vd för taxibolaget Sherbet, och han försöker hålla humöret uppe även om yttre omständigheter kanske inte är det bästa. Det är ingen idé att oroa sig för saker man inte har kontroll över, säger han.

ANNONS
ANNONS

”Vi når mycket bättre resultat om vi försöker stänga ute lite av oljudet och fokusera helt på företaget”, säger han enligt Fortune.

Läs även: Småbolag väntas få revansch på börsen [Dagens PS]

Läs även: Experten: Därför ska du nå dina mål – och därför inte [Dagens PS]