Småbolag väntas få revansch på börsen

Uppdaterad: 03 jan. 2023Publicerad: 03 jan. 2023
småbolag
Experterna ser ett fortsatt volatilt börsår framför sig men tipsar ändå om några köpvärda aktier på Stockholmsbörsen. (Foto: TT)

Även om proffsen inte tror på något gyllene år för Stockholmsbörsen heller 2023 nämns några aktiefavoriter – och småbolag spås få revansch.

ANNONS
ANNONS

Enligt experterna som uttalar sig i Expressen kommer det vara fortsatt tufft på börsen i år, men under andra halvåret kommer det lätta något.

“Det är överlag en väldig pessimism och då är mycket inprisat redan. Det är det man kan hoppas på, att mycket av den oro vi har nu är inprisad i börsen”, säger Anders Rudolfsson, aktiemäklare på DNB, till tidningen.

Investor och Bure får tipset

Hans tips till aktiespekulanter är att i första hand fokusera på svenska investmentbolag och nämner i sammanhanget Investor och Bure.

Även kontanthanteringsbolaget Loomis lyfts fram som en aktie som kan leverera avkastning till sina investerare under 2023 då tillväxten i bolaget enligt Rudolfsson är god.

Där till nämner han servicebolaget Coor, spelbolaget Evolution, fertilitetsbolaget Vitrolife och slutligen satellitbolaget Ovzon.

Lars Söderfjell, chef för kapitalförvaltning på Ålandsbanken, tror att börsen kan få ett ryck en  bra bit in på 2023 förutsatt att inflationen går tillbaka, säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Tror att H&M och småbolag kan leverera

Dock tror han att det blir fortsatt skakigt under första halvan av börsåret.

Hans tips på aktier att ha i portföljen i år är: modejätten H&M, vitvaruföretaget Electrolux, storbankerna Swedbank och Nordea men även fiberoptikbolaget Hexatronic.

Söderfjell spår också att småbolag kan få börsrevansch efter ett svagt 2022, framgår det i artikeln.

Missa inte: Så här såg vinnarnas strategi ut för börsen 2022

Läs även: 10 svenska life science-raketer 2022

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.