Dagens PS

Stort intresse för konsulter med autism

Unicus IT-konsulter har asperger eller autism
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 18 aug. 2022Publicerad: 18 aug. 2022

Intresset för det norska it-konsultbolaget Unicus, som endast anställer konsulter med asperger och autism är stort, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med personer som har värdefull kompetens inom IT, men svårt att hitta jobb, gör Unicus en ovärderlig insats genom att förse dem med jobb. Att göra affärer av en samhällsutmaning är en strålande affärsidé som blivit väl bemött. Det är inte bara fråga om inkludering och mångfald, men också ett sätt att ta till vara kompetens som är värdefull för samhället.

Unicus konsulter har värdefull IT-kompetens

Unicus affärsidé är att förmedla arbete åt personer med en diagnos inom autismspektrumet. Det är en genial idé och en intressant utmaning. Inte alltid är lätt, men med förståelse och kunskap går det bra. Ibland går det riktigt bra. 

Det handlar om att ge personer med vissa egenskaper en chans till att bidra med- och utveckla sin kompetens. Individer med autism besitter ofta värdefulla egenskaper som passar utmärkt för IT-sektorn, bland annat inom utveckling, mjukvarutestning, automatisering och dataanalys. 

Det här är Unicus

Unicus grundades i Norge 2009 med det danska företaget Specialisterne som förebild. De hade insett autismens potential inom vissa områden och hur de kan bli värdefulla på arbetsmarknaden. I dagsläget finns Unicus också i Finland och Holland. För fem år sedan etablerades företaget i Stockholm, men har expanderat till Göteborg och Malmö. 

Läs även: IT-branschens nödrop –Saknar 70 000 experter  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS