I fem år jobbade han som underhållsansvarig på Tesla och plötsligt utan förvarning fick han sparken på sin semester – via telefon, hävdar han.

ANNONS

”Min chef ringde mig medan jag var på semester och sade att jag skulle få gå omedelbart”, berättar Roosevelt Jointer, som han heter och som nu lämnat in en stämningsansökan till en domstol i Texas mot Tesla, uppger Business Insider som tagit del av dokumenten.

Han berättar att chefen gav honom sparken via telefon, vilket chockade honom då han var på semester när beskedet kom och gör gällande att företaget inte fört fram någon kritik tidigare mot hans prestationer på Tesla.

Det var förra månaden som han fick kicken, utan någon som helst förvarning, enligt egen utsago.

Han säger också att chefen på Tesla som gav honom sparken uppmanade honom att underteckna ett avgångserbjudande som skickats via mejl.

Erbjudandet innehöll en veckas avgångslön.

”Jag undertecknade inte det”, deklarerar Roosevelt Jointer, enligt Business Insider som berättar att ytterligare två Teslaanställda sagts upp under märkliga former och därför också stämmer elbilsföretaget.

ANNONS
ANNONS

Teslas vd och grundare Elon Musk meddelade i slutet av maj att han hade en ”superdålig känsla” om ekonomin och att Tesla därför behöver minska  personalen på tjänstemannasidan med 10 procent.

Kort efteråt kom ett nytt besked från Elon Musk. Han hade ändrat sig och ingen skulle sägas upp, tvärtom var planen nu att öka personalstyrkan men med bibehållna löner.