Elon Musk ändrar sig igen och vill inte sparka sina Teslaanställda. Nu vill han istället öka personalstyrkan men behålla lönerna oförändrade.

ANNONS

Teslagrundaren Elon Musks beslutsförmåga har svängt mycket på sistone, och som resultat har även Teslaaktien dalat kraftigt, senast med drygt 9 procent under fredagen, rapporterar Reuters.

I slutet av förra veckan skrev Musk ett mejl till sina underordnade chefer att 10 procent av de Teslaanställda måste bort på den amerikanska elbilstillverkaren.

Elon Musk ändrar sig igen

Det verkar dock inte gälla längre eftersom Musk i helgen twittrade att ”det totala antalet anställda kommer att öka, men lönerna bör vara ganska oförändrade”.

För att skära ner på bolagets utgifter ville Musk skära ned på antalet fast anställda med 10 procent, eftersom det hade blivit ”överbemannat på många områden.” Samtidigt vill han istället se antalet timanställda öka.

I slutet av förra året arbetade runt 100 000 anställda på Tesla och dess dotterbolag världen över.

ANNONS
ANNONS

Kan inte jobba hemma

För den som vill fortsätta jobba hemifrån kan fortsätta göra det men inte för Tesla. Tidigare förra veckan gick Musk ut med ytterligare ett mejl som uppgav anställda att infinna sig på kontoret 40 timmar i veckan – eller söka annat jobb.

Läs även: Elon Musks Starlink har blivit livlina för Ukraina [Dagens PS]