”Jag tror att transparens är rätt väg att gå”, resonerar toppchefen.

ANNONS

Erik Bergman, som han heter, planerar helt sonika att röja vad hans medarbetare tjänar. Såväl deras namn som inkomstuppgifter ska offentliggöras på företagets hemsida.

Han är vd för sajten Great.com, som sysslar med välgörenhet, och Breakit berättar med hänvisning till Forbes om det som nu komma skall.

Erik Bergman är också medgrundare till Catena Media vars verksamhet är spel och dobbel och det är så han har blivit förmögen, framgår det.

Hans idé om att publicera medarbetarnas löner på Great.com har han fått från Buffer, som har sin bas i San Francisco, framgår det.

Han är medveten om att den här typen uppgifter kan vara känsliga.

”Vissa argumenterar för att de aldrig skulle jobba för ett bolag med den typen av transparens. Men det finns också de som verkligen älskar det. De verkar vara i minoritet, men är å andra sidan väldigt passionerade kring det”, säger Erik Bergman till Forbes, enligt Breakit.

ANNONS
ANNONS

Erik Bergman tror dock att de personer som bolaget vill locka ”gillar transparens”, säger han, och tillägger att lönerna internt i bolaget inte är någon hemlighet.

Han har dessutom dryftat sitt kommande utspel med de anställda.