Dagens PS

Ny rapport: Få bolag når sina finansiella mål

bolag mål
Få svenska bolag når sina mål och bristerna är uppenbara i ledarskapet och hierarkin. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 10 feb. 2022Publicerad: 10 feb. 2022

Endast ett av tio, ynka 12 procent, av Sveriges mellanstora och stora bolag i Sverige når sina finansiella mål, enligt ny rapport.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Howwe Technologies som genomfört en vd-undersökning som visar att endast 12 procent av mellanstora och stora bolag i Sverige når sina finansiella mål, vilket stämmer överens med tidigare studier på området.

“Det finns mycket ineffektivitet, speciellt i större organisationer”, säger Per Forslund, vd på Howwe Technologies, i pressmeddelandet.

I undersökningen vittnar nästan fyra av tio vd:ar, 37 procent, om att det saknas tillräckligt med engagemang och proaktivitet för att lyckas.

Tydliga mål saknas i många bolag

Det uppges bero på att det saknas en åtagandekultur och ett ansvarstagande samt att organisationerna ofta har problem med att vara tydlig med sina mål och vad som krävs för att nå målen.

Enligt forskning som refereras vill drygt 8 av 10 medarbetare vara med och bidra till företaget framgång, men ofta brister fokus i sjösatta projekt vilket leder till att det hela blir splittrat.

Enligt många ledare på mellanstora och stora företag är en av de största utmaningarna att förändra så att det blir en beteendeförändring i hela organisationen.

Till saken hör, enligt studier, att det råder stor brist på duktiga ledare.

ANNONS

“En organisation med 1000 medarbetare har ungefär 100 ledare. I den bästa av världar är 30 av dem bra ledare”, konstaterar Howwes vd.

Läs även: Forbes tipsar: Så skapar du arbetsglädje som ledare

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS