Dagens PS

"Kaffe-belöning" – ny trend bland anställda i USA

I USA kommer allt fler anställda som hybridjobbar till kontoret för att ta en kopp kaffe men går sedan igen och jobbar hemifrån
I USA kommer allt fler anställda som hybridjobbar till kontoret för att ta en kopp kaffe men går sedan igen och jobbar hemifrån. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 09 okt. 2023Publicerad: 09 okt. 2023

Chefer vill ha folk tillbaka på kontoret, men anställda i USA har hittat en lösning, det kallas kaffe-belöning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I USA håller ett nytt sätt att arbeta på att ta fart, anställda kommer till kontoret för nödvändig närvaro men stannar inte hela dagen, det rapporterar CNBC.

Belönas för närvaro

Över 58 procent av USA:a hybridarbetare erkänner att de sysslar med kaffe-belöning, det vill säga, de går till kontoret för att dricka sitt morgonkaffe, får en imaginär klapp på axeln för det, men går sedan och jobbar hemifrån resten av dagen.

Det visar en undersökning från Owl Labs som tillverkar enheter för videokonferenser,

Undersökningen gjordes i juni och visar även att 8 procent av hybridarbetarna säger att de ännu inte har testat detta trick men är intresserade av att göra det.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Vill träffa kollegor

Trots halvdagar, eller mindre, på kontoret innebär inte kaffe-belöning att anställda inte jobbar på eftermiddagarna, det säger Owl Labs vd Frank Weishaupt.

Han ser det som att anställda ser värdet av kontoret och vill vara där en del av tiden. De som svarade på enkäten säger att de tycker om att vara på kontoret för att träffa kollegor och delta i möten.

Viktigt för anställda

Frank Weishaupt säger dock att det kan finnas en del medarbetare som använder fenomenet som ett sätt att visa sig på det gamla traditionella sättet att arbeta, utan att behöva stanna hela dagen.

En del arbetsplatser anger bara hur många dagar i veckan personalen behöver vara på kontoret, men inte hur länge de behöver vara där.

Det innebär att det här beteendet “ger dig möjligheten att behålla ditt flexibla schema, vilket är otroligt viktigt för anställda”, säger Frank Weishaupt till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Undvik det största misstaget de flesta ledare gör Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS