Här är vanorna som gör miljonärer rika

Uppdaterad: 10 okt. 2022Publicerad: 10 okt. 2022
miljonär
Miljonärer följer några gemensamma vanor. (Foto: Unsplash)

Vanor som gör miljonärer rika inkluderar att hela tiden lära sig nya saker och att vara bra lyssnare.

ANNONS
ANNONS

Enligt research av CNBC finns det några vanor som gör att miljonärer lyckas bättre än andra att samla på sig rejält med pengar. Under fem år undersöktes vanorna bakom 233 miljonärer och där är de gemensamma nämnarna inte mindre än sex vanor.

Vilja lära sig nya saker

Att hela tiden vilja lära sig nya saker är viktigt livet genom, där cirka hälften av miljonärerna i undersökningen uppgav att de varje dag lärde sig nya ord, och många lärde sig även nya sporter eller deltog i online-klasser för olika saker. Många läser böcker av andra framgångsrika personer – framför allt biografier.

Att tiga är guld kommer väl till tals när det gäller miljonärer eftersom många anammar 5:1–regeln, vilken går ut på att de pratar en minut och lyssnar i fem minuter – på vad andra har att säga – vilket ger miljonärerna olika perspektiv. Majoriteten vill även ha feedback på och utanför arbetsplatsen.

ANNONS
ANNONS

Dirigera ut arbetsuppgifter

Många jobbar långa timmar, i genomsnitt 50 timmar i veckan. Miljonärerna är även bra på att dirigera ut arbetsuppgifter till medarbetare eller andra som har kunskaper som personerna i undersökningen själva inte besitter. Att arbeta med rätt människor gör det lättare att snabbt nå målet.

Att drömma är viktigt, och hålla fast i dem ännu viktigare. Personer som tror på sina drömmar och följer dem lyckas ofta, där ett tips är att skriva ner sin framtid tio år framåt i tiden.

Att hålla sig i form är minst lika viktigt. Är du tränad så är det betydligt lättare att nå sina mål än om hälsan svajar.

Skapar sin egen tur

En annan gemensam sak för miljonärer är ett de skapar sin egen tur, där det alltså inte handlar om att spela i till exempel Las Vegas. Det handlar istället om att våga chansa, och där sticker miljonärerna ut – de håller fast vid sina mål och drömmar och ger inte upp – och skapar därmed möjligheter längs vägen.

Läs även: Dollarmiljonären: Så gjorde jag för att bli rik

Läs även: Dollarmiljonären: Köpa hus ingen säker investering

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS