Dagens PS

För mycket just nu? Så organiserar du dina uppgifter

organiserar
Skaffa en kalender! (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 jan. 2022Publicerad: 15 jan. 2022

Nytt år – nya planer. Många tar det lite lugnare i december och tänker “jag tar tag i det där nästa år” – alltså nu. Så organiserar du dig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu är det nästa år, och visst kan det kännas som att du har lite för mycket att ta tag i just nu?

Forbes tipsar om tre enkla sätt att organisera huvudet så att du slipper tappa det helt och i stället kan fortsätta framåt mot dina mål 2022.

1. Använd en kalender

Det finns hur många appar och program som helst till din telefon eller dator  som hjälper dig visualisera din kalender – och visualisering är ett bevisat kraftigt verktyg. Att skriva ner på papper går också utmärkt, oavsett är det en väldigt god idé att skriva ner saker så du inte behöver ha all information och alla tider i huvudet.

2. Gör klart något enkelt först

Om det är något du går och tänker på som ger ångest eller stjäl fokus kan det vara värt att ta tag i det för att kunna fortsätta framåt. Det kanske är bättre att dammsuga lite snabbt, svara på ett mejl eller fixa det där ärendet för att sen kunna fokusera på det viktigaste med mindre ångest.

Använd dock inte detta som metod för mer prokrastrinering och börja göra massor av mindre viktiga saker först, gör klart en enkel uppgift om det behövs och gå vidare till det med högst prioritet.

3. Dela upp livet
Du kan inte vara perfekt i alla delar av livet samtidigt. Inom yrkeslivet har du exempelvis arbetsuppgifter, arbetsrelationer och professionell utveckling. Inom privatlivet har du din familj, vänner och olika sysslor – att lyckas vara på toppen samtidigt på alla fronter är inte nödvändigt för att vara framgångsrik. Det är okej att dela upp livet.

ANNONS

Läs även: Experten: Så håller du fast vid nyårslöften

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS