Dags att deklarera. Skatteverket sätter upp tillfälliga brevlådor för den som fortfararande vill skicka in pappersdeklarationen i stället för att använda de digitala tjänsterna.

ANNONS

Fler och fler deklarerar digitalt. Men för den som fortfarande vill lämna in en pappersdeklaration sätter Skatteverket nu upp tillfälliga brevlådor på 40 platser runt om i landet mellan 7 april och 3 maj, då deklarationen ska vara inlämnad.

Även i fjol sattes tillfälliga brevlådor upp, men det är inte nödvändigtvis på samma platser. Skatteverket rekommenderar att kolla upp i förväg var brevlådorna finns, på skatteverket.se. Man kan också använda den vanliga posten, med de gula postlådorna.

”Säkrast för den som bara ska godkänna sin deklaration är att ringa eller sms:a med hjälp av koderna på pappersdeklarationen. För den som ska göra ändringar så är det säkrast och enklast att använda e-tjänsten. Den som ändå behöver lämna deklarationen på papper gör det enklast genom att posta den i en vanlig gul låda senast den 3 maj”, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket till Privata Affärer.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nu kan du deklarera – och så får du pengar till påsk – Dagens PS