Hög lön, att känna en trygghet i att vara förälder eller ha skydd vid olyckor värderas högt hos arbetstagare. Detta enligt en Sifo-undersökning som kollat svenskarnas inställning till företagsförmåner.

Det är personförsäkringsbolaget Bliwa som har beställt undersökningen från Sifo. Det gäller vilka jobbförmåner som svenskar uppskattar mest när de överväger jobbyten.

I topp hamnar högre lön där 64 procent säger att det är en viktig faktor. Sedan kommer många trygghetsrelaterade faktorer.

55 procent säger att det är viktigt om arbetsgivaren skjuter till pengar vid föräldraledighet, sjukdom eller olycksfall.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror många underskattar hur högt tryggheten rankas när man överväger att byta arbetsgivare. Konkurrensen om talangerna lär göra att arbetsgivarna tvingas erbjuda betydlig mer omfattande kompensationslösningar”, säger Peter Nylund, produktchef på Bliwa, i ett pressmeddelande.

Det som är minst eftertraktat är att arbetsgivaren erbjuder optionsprogram. Enbart 10 procent tyckte att detta var viktigt.