På fredagsmorgonen presenterade den sargade småspararfavoriten Fingerprint Cards en svag rapport med ett rörelseresultat på 72 miljoner kronor jämfört med analytikernas förväntningar på 155 miljoner kronor och både rörelsemarginal och omsättning överraskade negativt.

ANNONS

Men att rapporten alltså blev en besvikelse på många sätt hindrar inte aktien från att rusa ordentligt på börsen. I den inledande handeln stack aktien som en raket, upp 13 procent, för att sedan justeras ned något till upp drygt 9 procent vid lunchtid.

Förklaringen, menar Dagens Industri, ligger i att Fingerprint för första gången på länge ser ljust på framtiden. Bolagets vd, Christian Fredrikson, är reserverad och vill inte ge några prognoser varken om tillväxt för andra halvåret eller bruttomarginalen som sjönk med två procentenheter mellan kvartal ett och två.

Däremot, konstaterar han, är den mest intensiva perioden av nya konkurrenter förbi.

”Jag pratar inte om tuff konkurrens längre, för nu är det en normal konkurrenssituation /…/ När priserna har gått ner så mycket har aktörerna med stor volym en otrolig fördel, och vi ser ingen ny som kommer in och levererar på kvalitet och pris. Det är många som faller av nu”, säger han till Di.se.

MISSA INTE: Dramatisk kurskollaps i folkaktien [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Slaktad folkaktie ska rusa 245 procent [DagensPS.se] >