Dagens PS

Kreditkort med bonus: Hitta ditt bästa bonuskort här

Kreditkort med bonus
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 26 apr. 2024Publicerad: 11 apr. 2024

Ett kreditkort med bonus kan ge dig rabatter, förmåner eller till och med pengar tillbaka på dina vardagliga köp. Det finns flera olika typer av bonuskort, och för att få ut det mesta av kortet krävs att du väljer ett som passar just dig. Jämför och hitta det bästa bonuskortet här.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

ANNONS

I en värld där varje krona räknas kan rätt kreditkort med bonus göra en stor skillnad i din ekonomi. Bonuskort erbjuder unika förmåner och belöningar för dina vardagsinköp, från resor till cashback. 

Här guidar vi dig genom djungeln av kreditkort och hjälper dig att hitta det kreditkort med bäst bonus för just dina behov. Låt oss ta en titt på hur du kan maximera dina förmåner och göra dina pengar mer värdefulla.

Vad är ett bonuskort?

Bonuskort, ofta kända som kreditkort med bonus, fungerar precis som traditionella kreditkort, med den viktiga skillnaden att du som användare belönas för dina utgifter. Genom att använda dessa kort för dina dagliga inköp, samlar du poäng, miles eller får cashback som kan användas för framtida förmåner.

Dessa kort kan komma i flera former och några av de mest populära hittar du nedan.

ANNONS
 • Kreditkort med flygbonus: Kort som ger dig poäng som kan användas för rabatt på flygbiljetter, hotell och andra resekostnader. Ett av de mest populära kreditkorten.
 • Bensinkort: Kort som ger poäng när du tankar, vilket kan ge rabatt på drivmedel. Dessa kort är ofta kopplade till en specifik bensinstation.
 • Shoppingkort: Ett samlingsnamn för de kort som ger bonus när du handlar. Kan gälla allt från kläder till elektronik.
 • Matkort: Kort som ger dig bonus när du handlar i mataffären, vilket kan ge dig rabatt i en specifik mataffär.
 • Kreditkort med cashback: När du använder dessa kort får du en bonus som sedan omvandlas till faktiska pengar som du får tillbaka till ditt konto. 

Vilket som är det bästa kreditkortet med bonus beror alltså på dina egna preferenser. Om du exempelvis vill ha rabatt på drivmedel är bensinkort det bästa valet. Så se till att jämföra kort inom den kategori du är mest intresserad av.

ANNONS

Senaste nytt

Fördelar och nackdelar med bonuskort

Bonuskort kan vara en dörröppnare till en värld av belöningar och förmåner, men det är viktigt att väga fördelar och nackdelar innan du bestämmer dig för att skaffa ett. Här utforskar vi de viktigaste aspekterna för att hjälpa dig att göra ett informerat val.

Fördelar:

 • Du får tillgång till ett brett spektrum av belöningar.
 • Vissa kort kommer med extra försäkringar och skydd.

Nackdelar:

ANNONS
 • Många kort har årsavgifter som kan minska värdet av de belöningar du tjänar.
 • Kortets bonusar kan locka dig till att spendera mer pengar än vad du egentligen borde.

Finns kreditkort med bonus utan årsavgift?

De flesta bonuskort kommer med en avgift som du behöver betala per år eller månad. Detta är alltså en kostnad du betalar bara för att ha kortet. Dock finns även ett flertal kreditkort utan årsavgift. Dessa kort gör att dina intjänade bonusar inte ”äts upp” av avgifter, och således att du får ut mer av kortet. Säkerställ dock att kortets bonusprogram är fördelaktigt för just dig.

Du bör även kontrollera om kortet kommer med andra avgifter. Även om kortet inte har en årsavgift kan du behöva betala aviavgifter, valutapåslag och liknande. När du jämför dina alternativ är det alltså viktigt att läsa det finstilta, så att du slipper tråkiga överraskningar i senare skede. 

ANNONS

För vem är bonuskort mest fördelaktiga?

Ett kreditkort med bonus passar bäst för den som använder sitt kort regelbundet för vardagsinköp och som har disciplinen att betala av hela beloppet varje månad. De är också värdefulla för den som kan dra nytta av specifika belöningar som erbjuds, till exempel frekventa resenärer som kan utnyttja reseförmåner. 

ANNONS

Att förstå och välja det kreditkort med bäst bonus baserat på dina personliga och finansiella behov, är avgörande för att maximera fördelarna utan att falla för de potentiella nackdelarna. Du kan jämföra kreditkort via verktyget högst upp på den här sidan, för att enklare avgöra vilket som passar dig bäst.

Hitta det bästa kreditkortet med bonus: Förstå de olika bonusprogrammen

Bonusprogram är inte bara en förmån, de är en strategi för att maximera värdet av varje krona du spenderar. Oavsett om du samlar poäng för nästa drömresa, får pengar tillbaka på ditt konto eller byter poäng mot varor, finns det ett bonusprogram som passar just dina behov och köpbeteenden. Låt oss gå in djupare på de vanligaste typerna av bonusprogram och hur de kan gynna dig.

Resebonusar: Världen vid dina fötter

Att resa kan vara kostsamt, men med rätt bonuskort blir världen lite mer tillgänglig. Bonusprogram som fokuserar på reseförmåner ger dig möjlighet att samla poäng på allt från vardagsinköp till större utgifter. 

Dessa poäng kan sedan användas för att boka flygresor, hotellnätter och till och med uppgraderingar. På så sätt kan dina matinköp och tankningar förvandla drömmen om en semester i Karibien till verklighet.

Cashback: Pengar tillbaka i din plånbok

Cashback-program är enkla och rakt på sak – för varje inköp du gör får du en viss procent av pengarna tillbaka. Det kan vara särskilt fördelaktigt för dig som föredrar att se konkreta besparingar direkt på ditt konto. Oavsett om det gäller matinköp, bensin eller online-shopping, gör cashback-programmet att varje krona du spenderar kan ge något tillbaka.

ANNONS

Poäng som öppnar dörren till nya produkter

För den som älskar att shoppa erbjuder poängprogram en spännande förmån. Genom att samla poäng på dina inköp kan du byta dem mot produkter, presentkort eller unika upplevelser. Det här systemet ger en extra dimension till ditt köpbeteende, där varje inköp inte bara uppfyller ett behov utan också tar dig ett steg närmare en belöning.

Varje bonusprogram har sina unika fördelar och är designade för att passa olika typer av konsumenter. Genom att välja det program som bäst matchar ditt köpbeteende kan du maximera fördelarna med dina utgifter. Oavsett om ditt mål är att resa mer, spara pengar eller unna dig nya produkter, finns det ett bonusprogram som kan hjälpa dig att uppnå det.

Jämför och hitta ett kreditkort med bäst bonus

Att hitta det bästa kreditkortet med bonus kan kännas överväldigande. Med en uppsjö av alternativ tillgängliga, hur avgör du vilket som är det rätta för dig? Nedan går vi igenom viktiga punkter att ha i åtanke när du jämföra dina alternativ. 

Viktiga överväganden

Innan du dyker ner i specifika korterbjudanden, börja med att identifiera dina köpvanor och vad du mest värdesätter i ett bonusprogram. Är det resor, cashback eller kanske rabatter i specifika butiker? Denna förståelse är grundläggande för att kunna rikta in sig på kort som bäst matchar dina behov.

ANNONS

Avgifter kontra förmåner

Ett vanligt misstag är att endast fokusera på bonusarna ett kort erbjuder utan att ta hänsyn till eventuella avgifter. Ett kort med hög årsavgift kan snabbt äta upp de förmåner du tjänar. Jämför därför årsavgifter, transaktionsavgifter och andra potentiella kostnader mot bonusprogrammets värde för att säkerställa att kortet faktiskt blir en god affär för dig.

Förstå bonuspoängens värde

Alla bonuspoäng är inte skapade lika. Medan vissa kort erbjuder poäng som kan användas flexibelt över ett brett spektrum av belöningar, binder andra dig till specifika varumärken eller tjänster. Utvärdera hur bonuspoängen kan användas och vad de är värda i reala termer.

Anpassning efter din livsstil

Det slutliga valet bör spegla din livsstil och ditt köpmönster. Om du reser ofta kan ett kort med reseförmåner och inga utlandstransaktionsavgifter vara det bästa. För dagliga utgifter kan ett kort som erbjuder hög cashback på matvaruhandel och bensinstationer vara mer fördelaktigt. Överväg också eventuella extratjänster som försäkringar och kundservice som kan tillföra ytterligare värde.

Bästa bonuskortet – optimera användningen

Att identifiera det bästa bonuskortet är det första steget till att få gynnsamma bonusar, men det kan också vara klokt att optimera din användning av kortet för att få ut så mycket som möjligt av det.

ANNONS

Att maximera fördelarna med ditt bonuskort utan att öka onödiga utgifter kräver ett strategiskt tillvägagångssätt. Här är några kloka drag för att samla poäng effektivt och göra det mesta av ditt kort.

Smarta strategier för poängsamling

För att optimera användningen av ditt kort måste du börja med att identifiera var och när du kan använda det för att tjäna mest poäng. Betala vardagliga utgifter som matvaror, bensin och återkommande räkningar med ditt kort för att konsekvent samla poäng. Se dock till att du kan betala av hela beloppet varje månad för att undvika räntekostnader.

Undvik onödiga utgifter

Nyckeln till att maximera ditt kort är att inte låta jakten på poäng motivera onödiga köp. Ställ dig frågan om du verkligen behöver det du planerar att köpa eller om det är ett försök att tjäna fler poäng. Att hålla sig till en budget och använda kortet inom dess ramar är avgörande för att inte hamna i en skuldfälla.

Dra nytta av specialerbjudanden

Många kreditkort med bonus har regelbundna kampanjer där du kan tjäna extra poäng för specifika köp. Håll utkik efter dessa erbjudanden och planera dina större inköp till dessa perioder. Det kan vara allt från dubbla poäng på matvaror till bonuspoäng för onlineköp genom kortutgivarens shoppingportal.

Bonuskortens finstilta

ANNONS

Att förstå det finstilta i avtalet för ditt bonuskort är avgörande för att fullt ut kunna dra nytta av dess fördelar. 

Viktiga villkor att vara medveten om

Det är viktigt att känna till eventuella utgångsdatum för poäng som du tjänar med ditt kort. Många kort har poäng som löper ut efter en viss tid, vilket betyder att du kan förlora oanvända poäng om du inte spenderar dem inom den angivna tidsramen. Se till att regelbundet kontrollera ditt poängsaldo och planera dina utgifter därefter.

Exkluderade köp och begränsningar

Var också medveten om att vissa köp kan vara exkluderade från att tjäna poäng. Det kan inkludera allt från kontantuttag och pengaöverföringar till köp av presentkort. Dessutom kan vissa bonusprogram ha en maxgräns för hur många poäng du kan tjäna under en viss period eller på specifika typer av köp.

Tips för att tjäna mer poäng

 1. Handla i butiker som ger dig poäng – Om du exempelvis har ett kort som ger dig bonus på en specifik tankstation, bör du se till att tanka bilen just där så ofta som möjligt.
 • Betala stora köp med kortet – Vid större köp får du ofta fler bonuspoäng. Om du ska göra ett stort köp bör du alltid kontrollera om betalningsmottagaren accepterar ditt typ av kort.
ANNONS
 • Betala dina räkningar med kortet – Genom att betala räkningarna med kortet kan du få poäng på utgifter du ändå hade behövt betala.
 • Gör utlägg – Om du har möjlighet kan du göra utlägg för familj eller vänner som ska genomföra ett köp.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Vad är ett bonuskort?

Ett bonuskort fungerar som ett vanligt kreditkort, med skillnaden att du får bonus på dina köp. Bonusen kan bestå av poäng, rabatter eller till och med pengar tillbaka.

Finns det kreditkort med bonus på allt?

Ja, det finns flera kreditkort som ger bonus på alla dina inköp. Dock brukar dessa kort ha begränsningar som att du inte får bonus på kontantuttag eller köp hos vissa specifika företag.

Vilka kreditkort ger bonus på resor?

ANNONS

Om du är en frekvent resenär kan ett kreditkort med bonus på resor vara det bästa valet för dig. Här får du poäng på dina köp, som senare kan omvandlas till flygbiljetter, hotellnätter eller andra resekostnader.

Hur fungerar cashback-kort?

Ett cashback-kort innebär att du får tillbaka en del av de pengar du spenderar. Somliga kort erbjuder cashback på alla inköp, andra endast hos utvalda butiker. Se till att läsa villkoren för när du kan få pengar tillbaka och inte.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS