Om du vill rik finns inga genvägar, tvärtom måste du stålsätta dig och tillämpa disciplin, slår dollarmiljardären Mark Cuban fast.

ANNONS

Market Watch frågade superentreprenören Mark Cuban, som blivit dollarmiljardär flera gånger om på sina affärer, vad hemligheten är för att bli rik.

Hans råd är enkla men ack så svåra att leva upp till för den stora massan.

Till att börja med gäller det att spara så mycket pengar det bara går.

”Varenda krona du kan”, säger Cuban.

Drick vatten, det är gratis, i stället för kaffe, är ytterligare ett råd från grabben med guldbyxorna.

”I stället för att gå till McDonald`s, ät en macka med ost”, säger han också.

ANNONS
ANNONS

Och att klippa kreditkorten.

”Om du använder ett kreditkort vill du inte vara rik. Det första steget för att bli rik kräver disciplin. Om du verkligen vill vara rik måste du hitta disciplinen”, deklarerar Mark Cuban i Market Watch-artikeln.

Spencer Betts, som sysslar med finansiell planering, håller med i artikeln om att en förändring är nödvändig i livet för den som vill förverkliga drömmen om att bli rik.

Det gör även finansterapeuten Rick Kahler och betonar hur viktigt det är att inte gå för snabbt fram i jakten på rikedom, det är mer strategiskt smart att ta det varsamt och vara inställd mentalt på att en dag uppnå sitt mål.

Gör en liten förändring först och trappa sedan upp taktiken långsamt, tipsar han.

Undvik om möjligt förseningsavgifter med dina räkningar och kontrollera vilka utgifter du kan dra ner på, rekommenderar finansterapeuten.

Ytterligare råd på vägen från en rad experter som uttalar sig för Market Watch till dig som vill bli förmögen är att lära av dina tidigare misstag, belöna dig själv för framsteg, automatisera ditt sparande.

ANNONS
ANNONS

Och när du faller – för det kommer att hända – se då till att kvickt komma på fötter och rätt spår igen.

Mark Cuban är förresten i dagsläget god för 4,7 miljarder dollar, sisådär 48 miljarder kronor, enligt tidskriften Forbes rikemanslista.

Läs mer: Så blir du rik och kan gå i pension före 50 [Dagens PS]

Läs även: Så mycket måste du tjäna för att anses vara rik [Dagens PS]