Nu kommer 26 miljarder kronor i skatteåterbäring till alla som gjorde ändringar i sin deklaration.

Skatteverket betalar ut pengarna, 26 miljarder kronor i skatteåterbäring, under perioden 8-11 juni och det är 2,8 miljoner personer som får dela på återbäringen.

Återbäringen betalas ut automatiskt till den som har anmält ett bankkonto för utbetalning. Men nästan 100 000 personer får inte sin skatteåterbäring utbetalad nu eftersom de inte har anmält konto, framgår det i ett pressmeddelande från Skatteverket.

Går att anmäla konto i efterhand

”Den som har missat att anmäla bankkonto kan fortfarande göra det, men då kommer pengarna senare. Skatteverket gör utbetalningar löpande under juni för dem som anmäler konto nu. Det går också att begära utbetalning manuellt”, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket.

Alla som får skatteåterbäring nu har deklarerat senast 3 maj på papper eller digitalt och fick ingen utbetalning i april.

Om deklaration däremot fastnat i kontroll hos Skatteverket kommer det dröja ytterligare innan eventuell återbäring betalas ut. Det sker först när kontrollen är klar och exempelvis yrkade avdrag godkänts.

Under 100 kronor sker ingen utbetalning

De som får tillbaka mindre än 100 kronor får sitt skattebesked nu, men inga pengar utbetalda eftersom beloppet är för lågt. Det ligger då kvar på skattekontot.

Och för den som har en skuld hos Kronofogden går återbäringen i första hand dit.

ANNONS
ANNONS

Den som har skatt att betala får normalt sitt skattebesked i augusti. Kvarskatt ska i de flesta fall vara betald senast den 12 november.