Telekomjätten Ericsson redovisar ett rörelseresultat på minus 12,3 miljarder kronor för första kvartalet 2017 vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar på en förlust på 12 miljarder kronor. Det kan jämföras med samma period i fjol då det blev vinst på 3 miljarder kronor. Även omsättning sviker som landar på 46,4 miljarder kronor i stället för de 47,3 miljarder kronor som SME Direkts konsensusprognos spådde, skriver nyhetsbyrån Direkt.

ANNONS

”Det vi måste göra, och det är egentligen relaterat till IT, Cloud och vår media-verksamhet där vi har så pass stora förluster att vi måste ta mer strukturmässiga åtgärder för att förenkla vår verksamhet”, säger vd Börje Ekholm i en kommentar till TT.

Även Volvo överraskar – men åt andra hållet. Lastbilsjätten krossar analytikernas snittförväntningar på 5,3 miljarder kronor i vinst och presenterar ett dunderresultat på drygt 7 miljarder kronor för årets första kvartal.

”Vi ser positiva signaler i form av ökad orderaktivitet”, skriver vd Martin Lundstedt i delårsrapporten, enligt Direkt.

Andra storbolag som rapporterade på tisdagsmorgonen var Boliden vars resultat på 2 miljarder var sämre än analytikernas prognos på 2,2 miljarder kronor. Swedbank gick starkare än väntat med 6,3 miljarder i vinst – 6,1 trodde experter – medan Intrum Justitia gick något bättre än proffsens prognos på 459 miljoner i vinst och landade på plus 480 miljoner kronor.

MISSA INTE: Miljardskris i Ericsson – varning för kursras [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Volvos ”frälsare” gör aktieägarna lyckliga [DagensPS.se] >