De välbeställda medlemmarna är i luven på hyresvärden men vill gärna lägga locket på om konflikten.

ANNONS

Dagens Industri berättar om dispyten som uppstått mellan Djursholm Country Club, som beskrivs som ”en av Sveriges mest exklusiva medlemsklubbar”, och hyrsvärden och fastighetsägaren Arnfinn Röste, 71 år och tidigare Ericssondirektör i Asien, numera verksam som entreprenör.

Parterna vill emellertid inte ha någon uppmärksamhet kring tvisten, som enligt Di är ”infekterad”.

Arnfinn Röste låter meddela via mejl till tidningen att det inte anstår ”en seriös affärstidning” att rapportera om ”en pågående tvist”. Hans varumärke står på spel, menar han.

Tidningens reporter möter samma hyschhysch-inställning på plats. Medlemmarna vill tysta ner och överhuvud taget inte kännas vid tvisten som kantar Djursholm Country Club, där bara ett medlemskap kostar 250 000 kronor, vilket betalas i form av en preferensaktie.

Utöver det kostar medlemskapet 50 000 kronor per år.

ANNONS
ANNONS

H&M-familjen involverad

Byggnaden liknas vid ett palats, den uppges vara Djursholms mest pampiga och klubben hette tidigare Villa Pauli.

Klädjätten H&M:s nye styrelseordförande, tidigare vd:n Karl-Johan Persson är gift med en av den exklusiva byggnadens inredare, Leoni Persson. Även kungavännen Louise ”Lussan” Thott deltog enligt Di i förnyelsearbetet av tegelpalatset som uppges ha bevarade ”frescomålningar och unika fasadsmyckningar av Carl Eldh”.

Men bakom den vackra fasen döljer sig alltså en tvist där driftsbolaget flera gånger struntat i att betala hyran, pengar har i stället deponerats till länsstyrelsen i Stockholm, framgår det vilket uppges vara ett vanligt upplägg vid tvister.

En av medgrundarna till Djursholm Country Club, Martin Roos, som inte vill hänga ut klubbens finanser i pressen, har förstås heller ingen lust att kommentera trätan med hyresvärden.

”Det är internt mellan oss”, säger han.

ANNONS
ANNONS

På den lyxiga Djursholmsklubben roar sig medlemmarna åt konstkvällar, allt medan lyxbilarna står parkerade utanför.

På trappan till det mäktiga palatset vilar en jakthund, konstaterar Di, som berättar att Villa Pauli uppfördes i början av 1900-talet på uppdrag av arvtagerskan Anna Pauli och hennes man Albert.

Läs hela artikeln.