Under pandemin har nyproducerade bostäder inte haft lika stark prisutveckling som övriga bostadsmarknaden. Men nu räknar bostadsutvecklaren Nordr på en ändring av det.

Baard Schumann, vd för den norsk-svenska bostadsutvecklaren Nordr, tidigare Veidekke Eiendom, tror på tvåsiffriga prisökningar på nyproducerade bostäder i Sverige i år, skriver Dagens Industri.

”Jag tror att man underskattar att man har haft några år i Stockholm med ganska stort utbud av nyproduktioner. Det utbudet håller på att raderas ut och nu finns det ganska lite nyproduktion”, säger han till tidningen.

Flera nya områden håller på att färdigställas i Stockholm, men det saknas samtidigt projekt i samma klass som Norra Djurgårdsstaden och Hagastaden, enligt Baard Schumann.

Markbrist i Stockholmsområdet

Även bristen på mark talar enligt Nordr-vd:n för prisuppgångar på nyproducerat.

”Kommuner borde släppa mer mark, men vi måste också försöka hitta sätt för att få till en snabbare process”, säger han till Di.

Nordr utvecklar bostäder i Norge och Sverige men har sin största marknad i Sverige. Enligt artikeln sålde tre av bostadsutvecklarens pågående projekt i Bromma, Järfälla och vid Stadion slut snabbare än väntat.

Det här gör att Nordr nu planerar att ”höja priserna för att hänga med marknaden”, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Baard Schumann konstaterar i Di-intervjun att efterfrågan är enorm inte bara i Stockholm utan även i Göteborg, Malmö och Oslo.

Läs mer på Di.se.

Läs även: Här är Oscar Properties nya byggprojekt [DagensPS.se] »