”Det är en helt oslagbar plats med jordens bästa utsikt, det är ett slott”, säger Leif-Ivan Karlsson, 59 år, till Dagens PS.

Chateau Eagle Mountain, som det exklusiva huset på 700 kvadratmeter benämns i annonsen, har tidigare varit till salu och är den dyraste gården som just nu ligger ute på Hemnet.

"Superentreprenören", som Leif-Ivan Karlsson kallar sig själv, förklarar i intervjun med Dagens PS att han har för avsikt att avveckla i stort sett alla sina affärsprojekt för att varva ner och ta hand om hälsan. Och det praktfulla huset på Örnberget tycker han har blivit för stort för honom och hustrun Susanne nu när barnen är vuxna och utflugna. (Foto: Ola Söderlund)
”Superentreprenören”, som Leif-Ivan Karlsson kallar sig själv, förklarar i intervjun med Dagens PS att han har för avsikt att avveckla i stort sett alla sina affärsprojekt för att varva ner och ta hand om hälsan. Och det praktfulla huset på Örnberget tycker han har blivit för stort för honom och hustrun Susanne nu när barnen är vuxna och utflugna. (Foto: Ola Söderlund)

Leif-Ivan Karlsson har dock fått dumpa priset med några miljoner. Prislappen är nedsatt från tidigare 49 miljoner kronor till ett utgångspris i dag på 45 miljoner kronor.

Förutom det praktfulla huset på Örnberget vid Tullinge strand i Botkyrka kommun, 20 minuters resväg från centrala Stockholm, ingår ytterligare fyra fastigheter med tomter.

”Hela området ska bli bostadsrätter, så jag säljer det som ett projekt”, berättar Leif-Ivan Karlsson för Dagens PS.

Enligt ”superentreprenören”, som han kallar sig själv, har varje kvadratmeter tomt på området ett byggrättsvärde på 10.000 kronor.

”Köparen gör ett fantastiskt fynd om det planerade byggprojektet förverkligas.”

ANNONS
ANNONS
En guldgrind är det första som möter besökaren av makarna Karlssons exklusiva villa i Tullinge, som nu är till salu. (Foto: Hemnet)
En guldgrind är det första som möter besökaren av makarna Karlssons exklusiva villa i Tullinge, som nu är till salu. (Foto: Hemnet)

Familjen Karlsson har bott i huset i 20 år och därför är det med ”blandade känslor” som den mäktiga gården nu annonseras ut till försäljning.

”Det har varit väldigt lyckliga år, det är ett kärlekens hus”, säger Leif-Ivan Karlsson.

Ett gjutjärnslejon, också det i gulddoublé, har under alla år "vaktat" familjen Karlsson och deras hus vid Tullinge strand. (Foto: Hemnet)
Ett gjutjärnslejon, också det i gulddoublé, har under alla år ”vaktat” familjen Karlsson och deras hus vid Tullinge strand. (Foto: Hemnet)

Barnen Tony, 38, Angelica, 30, och Pierre, 29, är i dag utflugna och har egna barn och Leif-Ivan Karlsson och hans fru Susanne, 54, ser sig nu om efter ett mindre boende i Sverige.

”Huset är för stort för oss, vi har ingen anledning att ha det kvar.”

Under vinterhalvåret bor paret i Florida.

Leif-Ivan Karlssons tanke är att varva ner och ta hand om sitt mående. Därför håller han på att avveckla och sälja i stort sett alla sina projekt: I Järvsö, där han har fastigheter som nu är till salu för 15 miljoner kronor, hantverksbyn i Strängnäs liksom den K-märkta hotellbåten M/S Birger Jarl, samt ytterligare några verksamheter.

Leif-Ivan Karlsson beskriver själv sitt hus som ett slott och i annonsen benämns det som Chateau Eagle Mountain. (Foto: Hemnet)
Leif-Ivan Karlsson beskriver själv sitt hus som ett slott och i annonsen benämns det som Chateau Eagle Mountain. (Foto: Hemnet)

Enligt honom själv kan samtliga projekt, rätt förvaltade, ge köparna en total vinst på runt 800 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Men vad ska du göra nu då?
”Ta hand om hälsan och framtiden”, säger Leif-Ivan Karlsson, som haft ett flertal hjärtinfarkter och lyckats lura döden åtskilliga gånger, enligt egen utsago.

Förutom en serie hjärtinfarkter och blodförgiftning har han överlevt både ett helikopterhaveri och en flygkrasch.

Just nu kämpar Leif-Ivan Karlsson med att gå ner i vikt och på tio månader har han tappat tolv kilo, från 139 kilo till 127 kilo.

”Jag måste ha respekt för min hälsa, jag väger för mycket och måste tänka på hjärtat och knäna”, säger han och tillägger:

”Och vad ska jag med mer pengar till?”, resonerar Leif-Ivan Karlsson, som även har två bilmuseer – ett i Sverige och ett i USA – med klassiska, amerikanska bilar som han nu tänker lägga mer tid på.

”Men jag fortsätter förädla mina projekt till någon annan tar över”, säger han samtidigt.

Vattenfallet i anslutning till det överdådiga huset leder ner i poolen. (Foto: Hemnet)
Vattenfallet i anslutning till det överdådiga huset leder ner i poolen. (Foto: Hemnet)

Det praktfulla huset i Tullinge erbjuder såväl en egen sjö som vattenfall. Den som klipper till kan roa sig med poolpartyn, rymliga uteplatser och njuta av bedårande vyer över vattnet och naturen från balkongen.

ANNONS
ANNONS

Fastigheten har 22 rum och mäklaren, Swedbanks Fastighetsbyrån, kallar gården för ”Stockholms ståtligaste hem”.

Och inte råder det någon brist på extravaganser i det som Leif-Ivan Karlsson själv betecknar som ett slott och som flera gånger fått stor uppmärksamhet i tv och andra medier.

Många kristallkronor blir det. I bakgrunden skymtar tjusigt inramade fotografier på Leif-Ivan Karlsson och hans hustru Susanne. (Foto: Hemnet)
Många kristallkronor blir det. I bakgrunden skymtar tjusigt inramade fotografier på Leif-Ivan Karlsson och hans hustru Susanne. (Foto: Hemnet)

Grinden till området är pråligt guldfärgad och fjärrstyrd. I anslutning till huset står ett gjutjärnslejon, också det i nyanser av guld, fastigheten – som har all tänkbar lyx interiört med kristallkronor i taken – är givetvis även insynsskyddad med sitt läge på berget.

”Läget är bästa tänkbara”, försäkrar Leif-Ivan Karlsson.

Se alla bilder på det lyxiga objektet här.