Fastighetsmiljardären Erik Selin ser ett kvadratmeterpris på en miljon kronor framför sig för en lägenhet på fashionabla Strandvägen i Stockholm.

Det säger Selin i en lång Di Weekend-intervju.

”Naturligtvis kommer en lägenhet på Strandvägen kosta 1 miljon kvadratmetern när jag blir gammal, jämfört med dagens cirka 200.000”, säger Erik Selin, 53 år, i artikeln.

Han redogör för hur han tänker:

”Om inkomsterna stiger runt 3–5 procent per år, befolkningen ökar och människor lägger lite större andel av sina pengar på bostaden, kanske priserna trendar på 5–7 procent. Beroende på tillväxt och inflation borde värdet dubblas på tio år. Att en lägenhet på Strandvägen är fyra gånger så dyr om 20 år är alltså ingenting konstigt. Det vore nästan orimligt att tro något annat”.

Erik Selin, vd, grundare och huvudägare i fastighetsbolaget Balder, tycks inte vara nämnvärt orolig för en bostadsbubbla. En prisnedgång på bostadsmarknaden på 5-10 procent är ingen krasch för honom, säger han till Di Weekend.

ANNONS
ANNONS

”En sådan korrigering skulle kunna bero på valet, konjunkturen eller något annat tillfälligt. Men att det skulle bli en krasch ser jag som osannolikt. Samhället blir med tiden bättre och bättre och människor får ökade inkomster. Det gör att det finns mer och mer pengar att investera i bostaden. Vad ska du annars ­investera i?”

Läs även: Jackpot för miljardären – aktie är upp 8 900 procent [DagensPS.se] »