Miljardären Erik Selin och hans fastighetsbolag Balder bygger högsta bostadsskrapan i Stockholm och går förbi Oscar Properties lyxprojekt Norra tornen.

ANNONS

”Vi ser fram emot att, tillsammans med övriga tre duktiga och drivna aktörer, utveckla denna häftiga fastighet – tillsammans ska vi skapa något riktigt bra. Det känns också roligt att vi, genom Nacka Port, förtydligar vår position som fastighetsutvecklare i Stockholm”, säger Erik Selin i en kommentar.

I pressmeddelandet framgår det att miljardären Erik Selins Balder tillsammans med VästkustStugan, Mjöbäcks Entreprenad och Innovation Properties nu tar höjd för att uppföra högsta bostadsskrapan i närliggande Sickla i Nacka kommun i Stockholm.

Totalt har projektet, som alltså heter Nacka Port, en volym på 33 700 kvadratmeter och omfattar bostäder, kontor och butiker.

Området hamnar nära nya tunnelbanan till Nacka och cykelbanor in till stan.

”Vill skapa ett landmärke”

Två hus byggs enligt planen, ett med 38 våningar och ett på 30 våningar.

Tornen kommer inrymma bostäder samt kommersiella ytor som restaurang, deli, bageri, cykelverkstad med mera. Högst upp i tornen kommer det finnas gym samt festvåning för de boende med utsikt över Stockholm, inloppet och Nackareservatet.

Utöver tornen ska den kulturhistoriskt värdefulla Färgfabriken Klinten renoveras och återfå sin forna glans.

Detaljplanen ska antas under 2023, heter det.

ANNONS
ANNONS

”Vi vill skapa en destination och ett arkitektoniskt vackert landmärke som Nackaborna är stolta över. Samtidigt vill vi skapa ett attraktivt projekt utöver det vanliga som ger mervärden både för dom boende, kontors och lokalhyresgästerna samt givetvis för allmänheten”, säger Kristian Wahlberg, Innovation Properties.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Balder som borgar för ett starkt genomförande framåt”, säger Göran Nergården, Västkuststugan i pressmeddelandet.

De nya bostadsskraporna i Nacka i bland annat Balders regi blir högre än Oscar Properties Norra tornen, varav det högsta är 125 meter och har 36 våningar.