Dagens PS

Mäklare varnad för lockpris - igen

mäklare lockpriser
2021 blir ett nytt rekordår i antal anmälningar mot mäklare, där 45 procent av fallen hittills gäller så kallade lockpriser. (Foto: TT)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 04 sep. 2020Publicerad: 04 sep. 2020

En mäklare som tidigare varnats för att på ett systematiskt sätt använt vilseledande prisuppgift för att locka spekulanter, har nu varnats igen. Det skriver Dagens Juridik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vid två försäljningar har den anmälda mäklaren satt ett utgångspris på en miljon trots att hon själv värderat lägenheterna 60 procent högre. Enligt anmälan till Fastighetsmäklarinspektionen i januari har mäklaren marknadsfört en bostadsrätt för en miljon kronor trots att liknande objekt hade sålts för en och en halv miljon kronor. Dessutom låg priset på 1 640 000 kronor knappt en dag efter visningen.

90 procents skillnad på utgångspris och slutpris

Enligt en anmälan från mars 2020 har mäklaren under större delen av sin karriär marknadsfört bostäder med kraftiga lockpriser. Skillnaden på utgångspris och slutpris har varit cirka 50–90 procent.

Mäklaren själv menar att hon av erfarenhet visste att hon behövde sänka utgångspriserna för att locka till sig potentiella köpare. Det var inga som skulle komma på visning eller lägga bud om hon satte ett pris inom felmarginalen, alltså 1 250 000 kronor.

Läs hela artikeln här.

ANNONS
ANNONS
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS