I storstadsregionerna utmärker sig Malmö med de största prisökningarna på bostadsrätter på ett år.

Det visar nedbruten prisstatistik från Svensk Mäklarstatistik som redovisas av TT på SvD.se.

Enligt siffrorna noterar Malmö de största prisökningarna på bostadsrätter. Limhamn-Bunkeflo uppges vara den hetaste stadsdelen i Malmö med en prisuppgång på bostadsrätter på 16 procent på ett år.

Det ska sägas att även om Malmö har största prisökningen så ligger Sveriges tredje stad ändå efter både Stockholm och Göteborg när det gäller bostadspriserna i stort.

Skåne i topp på villamarknaden

I Göteborg är Majorna-Linné det område som har starkast prisutveckling på ett år, plus tio procent, medan Södermalm och Essingen är hetaste bostadsområdena i Stockholm, upp 8,4 procent under perioden, framgår det.

När det gäller villor toppar Skåne och kommunerna Bjuv och Örkelljunga med en prisuppgång på hela 38 procent på ett år.

Även i sjönära kommuner i Stockholm – som Nacka, Värmdö och Ekerö – har villapriserna skjutit i höjden, liksom i kranskommuner till Göteborg. Där nämns bland andra kommunerna Alingsås och Tjörn som exempel med kraftigt stigande villapriser.

På lägenhetsfronten efterfrågas som det sagts tidigare i spåren av pandemin och mer hemarbete större bostäder framför mindre.

Stora bostadsrätter har gått upp mer i pris än mindre. TT uppger med hänvisning till Svensk Mäklarstatistik att fyror nu har högre kvadratmeterpris än ettor i vissa delar av Stockholms innerstad.

ANNONS
ANNONS

”Folk vill ha större helt enkelt”, säger Svensk Mäklarstatistiks analyschef Per-Arne Sandegren.

Läs hela artikeln.

Läs även: Priserna ökar och nytt försäljningsrekord [DagensPS.se] »