Rysslands president Vladimir Putin prutade inte på extravaganserna när han enligt den gripne och fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj under stort hemlighetsmakeri byggde ett jättepalats åt sig själv.

Palatset som uppges vara beläget vid Svarta havet ska ha kostat 100 miljarder rubel, vilket motsvarar mer än 11 miljarder kronor, rapporterar SVT Nyheter.

Palatset har både teater och ishockeyrink

Det är den ryska och i dag fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och hans organisation som säger sig ha kommit över bilder från det överdådiga palatset, som enligt Aleksej Navalnyj även rymmer en fullstor ishockeyrink och amfiteater.

Där utöver har Putin, enligt uppgifterna, låtit anlägga en underjordisk tunnel till havet.

Putin har byggt superpalatset med pengar som härrör från korruption, hävdar Navalnyj som ägnat två timmar åt att dokumentera den mäktiga byggnaden ur fågelperspektiv.

ANNONS
ANNONS

Kreml tillbakavisar anklagelserna men är samtidigt under hård press efter de avslöjande bilderna. DN rapporterar om att Putinkritikern Navalnyj uppmanat folket till landsomfattande protester på lördag, som väntas slås ned med våld.

Videon över det som är Putins palats publicerades två dagar efter det Aleksej Navalnyj kastades i fängelse i Ryssland sedan han återvänt till landet.

I videon över det som pekas ut som Putins palats konstaterar Aleksej Navalnyj att någon motsvarighet till bygge inte går att uppringa i hela Ryssland.

Läs även: 35-åring utmanar Putin: ”De är livrädda i Kreml” [DagensPS.se] »